Mijn naam is Jorinde Goor - van der Zande, Universal Voice Teacher en logopedist. Op mijn elfde ben ik begonnen op de Jeugdtheaterschool in Dordrecht. Hier kreeg ik voor het eerst zangles. Wauw, wat was dat leuk!
Hier besloot ik meer te willen gaan doen met zingen en heb toen jaren zangles gehad, zowel solo als in groepen.

Na het afronden van de HAVO op de Theaterhavo/vwo in Rotterdam wist ik eigenlijk niet goed wat ik wilde. Het conservatorium leek me ontzettend leuk en leerzaam, maar ik wist ook dat ik daar nog niet genoeg ervaring voor had. Per toeval kwam ik op een open dag bij de opleiding Logopedie terecht. En 4 jaar later nam ik mijn diploma in ontvangst! Inmiddels werk ik bijna 8 jaar als logopedist, sinds 6  jaar met de specialisatie stemproblemen en globusgevoelens bij Logopediepraktijk J. van Es in Dordrecht.

Maar ‘iets doen met zingen’ bleef toch kriebelen. Daarom besloot ik in 2018 te starten met de 3-jarige opleiding van het Universal Voice Institute in Amsterdam. Vanwege mijn studie was ik al met verschillende stemsystemen in aanraking gekomen, maar de heldere benamingen en toepasbaarheid van het Universal Voice System spraken me erg aan.

Sinds juni 2020 mag ik mezelf officieel UVS Teacher noemen en ben ik naast mijn werk als logopedist ook als zangdocent aan het werk! De combinatie logopedist-zangdocent is voor mij heel waardevol. Ik weet zelf vanuit de praktijk hoe belangrijk je stem is in het dagelijks leven, maar natuurlijk ook tijdens zingen. Door deze combinatie weet ik wat de gevolgen kunnen zijn als je je stem verkeerd gebruikt maar ook hoe je dit kan voorkomen en/of verhelpen, soms in samenwerking met een KNO arts. Dit pas ik toe in de zanglessen die ik geef, maar ook tijdens de logopedische behandelingen. 

In de tussentijd heb ik natuurlijk niet stilgezeten. Tijdens de opleiding heb ik gewerkt aan mijn eigen vocale ontwikkelingen en ik heb ondertussen meerdere voorstellingen gespeeld bij Het KLEIN Toneel in Dordrecht. En ook ik oefen en leer nog steeds veel van het Universal Voice System, want je bent naar mijn mening als zanger nooit klaar met jezelf ontwikkelen! In 2023 heb ik daarom de Basis- en Vervolgworkshop van Stemacteren.nl gevolgd en ben sinds kort werkzaam als voice over en stemactrice. Meer informatie over mijn werk als voice over? Kijk dan op www.jorindegoor.nl 

 

Ik kijk er naar uit om samen met jou het maximale uit je stem te halen!