Zó werkt zangles via videobellen

Gepubliceerd op 23 januari 2021 om 15:46

Vanwege de nieuwe lockdown mogen er vanaf 19 december geen 1 op 1 zanglessen meer gegeven worden… Gelukkig is er een alternatief: zangles via videobellen!

Het klopt dat een zangles via videobellen iets anders verloopt dan een ‘normale’ zangles. Maar dat betekent niet dat het niet alsnog heel leuk en leerzaam is!

 

Ik geef zangles met het programma ZOOM. Vooraf aan de zangles ontvang je van mij een mail met jouw persoonlijke link en wachtwoord voor de zangles. Het enige wat jij hoeft te doen, is op de link te klikken en het wachtwoord in te vullen. Je komt dan in mijn ‘wachtkamer’ en ik voeg jou dan toe aan het gesprek.

Dan checken we gelijk of alle technische zaken werken: kunnen we elkaar goed zien en horen of kunnen we dat nog verbeteren?

 

Daarna volgt de opbouw van een normale zangles: we gaan eerst opwarmen, dan doen we wat technische oefeningen passend bij jouw doel en daarna gaan we aan de slag met het door jou gekozen nummer.

De oefeningen zijn met audiobestanden. We kijken tijdens de zangles of het voor jou prettiger is als ik de oefeningen afspeel en jij invalt, of als jij zelf de oefeningen afspeelt. Hierbij is het wel belangrijk dat dit op een ander toestel/device wordt afgespeeld dan waar je het ZOOM gesprek mee voert, omdat het geluid anders erg vervormd wordt.

Het enige nadeel aan het videobellen is dat er een vertraging is. Echt samen zingen, of je op het moment zelf kunnen coachen op timing is lastig. Maar als we samen iets zingen, dan zorg ik er voor dat alleen ik een vertraging hoor, zodat het voor jou het makkelijkst is. En is de timing inderdaad wat lastig? Dan laat ik met hetzelfde geluidsbestand de juiste timing horen en neem eventueel een voorbeeld voor je op, zodat je daar verder mee kunt oefenen.

 

Kortom: het is een beetje anders dan anders, maar met wat aanpassingen is alsnog heel veel mogelijk! En wat is er nou leuker dan relaxt in je eigen huiskamer kunnen zingen?

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op voor een digitale proefles!